La veritable llibertat consisteix en el domini absolut de sí mateix
Michel de Montaigne

Qui som

El 2003, uns amics que havíem estudiat PNL, vam coincidir vivint i treballant a Granollers. Érem Dolors Ortuño, Xavier Plana, Francesc Serra i Xavier Guix. Aquesta trobada, gairebé casual, es convertiria en causal.

Després de més de 10 anys, el projecte s’ha anat consolidant sota el nom ESPAI SINÀPTIC, és a dir, un espai de connexió, de transmissió, de facilitació de processos d’autoconeixement, sobretot a través de la PNL com a metodologia.

Durant aquest temps, hem seguit explorant i creant nous recursos i formacions que contribueixen al que sempre va ser la raó de ser d’aquells amics: Transmetre l’experiència de creixement que havíem viscut, facilitant eines metodològiques i seguint contribuint creativament a l’autoconeixement.

Visió

Autoconeixement simbolitza l’anhel de l’ésser humà per conèixer-se, no només psicològicament, sinó en la seva naturalesa més profunda i en el lloc que li correspon en l’univers.

L’autoconeixement implica fer-se responsable d’aquella que es viu, com es viu i l’impacte i repercussió que té en els altres i en el món que ens envolta. D’aquesta manera, s’entén que l’autoconeixement resulta, al seu torn, un mitjà, per tal d’aconseguir un desenvolupament personal harmònic, amb una finalitat que no és altra que la de viure una vida autèntica, integrada, amorosa, plena i lliure.

L’autoconeixement responsabilitza i allibera al mateix temps. Sentim que aquest és un dels processos més importants de la vida, sobretot per evolucionar conscientment. És, al seu torn, un procés que no es fa en solitari i que necessita un acompanyament, sovint també metodològic.

Assistim, avui, a la generació d’una societat de l’autoconeixement, com a pas previ a una consciència personal i col·lectiva més realitzada. La nostra proposta pretén contribuir a aquest pas decisiu.

En la nostra visió, voldríem incorporar també una major atenció a la “petita comunitat” que hem anat construint durant aquests anys. Som ja un grup que ens convida a trobar-nos, compartir i donar continuïtat més enllà de l’espai estrictament formatiu. El anomenem “Punt Sinàptic”. Un punt on trobar-nos, on compartir vida i amistat més enllà del pla estrictament formatiu. Des d’aquest moment, aquest és el nostre proper repte.

Missió

Facilitar processos d’autoconeixement, creant metodologies creatives que inspiren i acompanyen les persones a viure en plenitud.

EQUIP

Marta Millà

Marta Millà Salinas és actriu des de fa més de 30 anys i està formada com a terapeuta Gestalt. Imparteix tallers de teatre terapèutic i té consulta a Barcelona. Practicant i comprometi amb el Budisme Zen des de fa 20 anys, en us teràpies utilitza aquesta tècnica de meditació com a eina del procés d’autoconeixement.

Ha publicat el llibre “Contes zen. Petites històries per despertar “. Ed. Viena. Octubre 2012.

DIRECCIÓ

Xavier Guix

Llicenciat en Psicologia i escriptor, especialitzat en Comunicació i creixement personal. Formador en Programació Neurolingüística (PNL) i Ecologia Emocional i director de l’Observatori del Creixement Personal de la Fundació Àmbit. Juntament amb la seva tasca terapèutica, imparteix cursos com a professor d’EADA i màsters a la Universitat de Barcelona. Ha publicat, entre altres llibres, “Ni me explico, ni me entiendes”, “Descontrólate”, “El sentido de la vida o la vida sentida”, “Atrevirse a decir No”, “¡Cuánto de quiero!”, “Querer es poder”, “De ilusiones también se malvive”.

Angels Vernet

Vaig néixer a Barcelona, ara ja fa una mica més de 50 anys, als 12 vaig descobrir el que més m’agrada, on jo va fluir, que és compartint amb els altres el que he après. La infermeria és la meva professió estimada, el tai-txi i la meditació dels camins per tornar a la meva, la PNL, la Hipnosi Natural i el Coaching Generatiu, les meves eines per crear aquella que més vull per a mi en la meva vida: ser jo amb els altres.

Ivana Navarro

Acompanyo processos de desenvolupament personal, professional i artístic a través del cos i en els diferents estats de consciència energètica de cada un. A prendre consciència de les causes dels desequilibris físics, mentals i energètics usant la kinesiologia holística com a eina de diagnòstic i diferents tècniques de consciència corporal i energètica.

COL·LABORADORS

Anna Argany

Formadora

Eva Mestres

Formadora

Mónica Lapeyra

Formadora

Pilar Morales

Formadora

Declaració de compromisos

Una formació en autoconeixement o desenvolupament personal, incideix de ple en el procés vital de la persona. Entenem que és una mirada observant a un mateix, a com es relaciona amb els altres i l’actitud amb què s’afronta l’existència. Al seu torn, és una mirada transformadora. Conscients d’aquest procés, volem que el nostre compromís ètic es desenvolupi a través dels següents principis:

  1. En tractar-se d’un procés, el nostre compromís és acollir-lo, respectar-lo i acompanyar-lo.
  2. Estem alineats i compromesos amb la idea que tot procés d’autoconeixement busca com a objectiu finalista la pau d’esperit, la llibertat interior i la consciència transcendent. Tota acció que realitzem s’inspira i es dirigeix a aquests objectius.
  3. La nostra missió, a més de formativa, és també creativa. Més enllà de facilitar processos formatius, farem de la investigació una activitat que canalitzi el coneixement adquirit i desenvolupi eines d’aplicació en àmbits com la salut, l’educació i les organitzacions.
  4. Les persones-alumnes, durant els temps que romanguin en formació, han de disposar d’atenció personalitzada, autorització i assessorament sobre els aspectes que pertanyen al contingut desenvolupat en les sessions.
  5. A les sessions, ens comprometem a respectar, a més dels horaris i la cura dels espais, una manera absoluta confidencialitat del que succeeixi durant les pràctiques i la vida del grup.
  6. Mantenir com a prioritat la qualitat formativa, al davant de la quantitat. Els cursos podran iniciar-se a partir de 7 participants i no han de superar, en cap cas, les 25 persones. La qualitat també ens l’exigim a l’hora d’escollir els facilitadors que dirigeixen les sessions.
  7. Estem convençuts de la necessària sociabilització dels processos d’autoconeixement, raó per la qual facilitem fórmules diverses per tal que les dificultats econòmiques no sigui un motiu de discriminació. Qualsevol persona compromesa amb el procés trobaré facilitats per accedir als programes d’Espai Sinàptic.
  8. Els alumnes que considerin necessàries, sempre que es realitzi el curs, establint simplement criteris de col·laboració. També tots els alumnes, pel fet d’haver-ho estat, disposaran d’avantatges en la participació en altres cursos o activitats.
Aneu a la barra d'eines